over Joyce

Mijn verhaal

Op mijn achttiende kreeg ik een klaplong, twee keer. Er werd een auto-immuunziekte vastgesteld. Ik kreeg behandeling voor mijn klaplong en bleef onder controle om mijn longfunctie in de gaten te houden. Er was nog niet zoveel bekend over deze ziekte. Er werd geen aandacht gegeven aan mijn persoonlijke situatie. Er was sprake van uitgestelde rouw en ik hopte van plek naar plek. Thuisloos, in overleefstand. Misschien kun je je voorstellen wat dit doet met de adem, hoe een lichaam en het brein, reageert op zulke stressvolle situaties…..

Deze situaties hebben mijn gedachten en patronen gevormd. Deze gedachten of overtuigingen hebben mij ook flink in de weg gezeten. Vooral in het aangaan van verbinding. Terwijl daar ook mijn grootste verlangen zat. Ik zat mezelf in de weg. De adem heeft mij weer in verbinding gebracht met mezelf, mijn emoties en mijn verlangens. Met de adem ben ik in contact met mezelf als ik in contact ben met de ander. Aanwezig. 

 

Mijn ervaring

Op mijn 23ste ben ik maatschappelijk werk gaan studeren en gaan werken binnen verslavingszorg op een project voor straatprostituees, ik heb vervolgens op verschillende plekken gewerkt waarbij relaties, relatie-dynamiek, seksueel geweld, verslaving en trauma altijd een rode draad heeft gevormd. Ik ben daarnaast mezelf gaan ontwikkelen, zowel binnen therapeutische setting als in persoonlijke ontwikkeling. Ik ben opgeleid tot gecertificeerd ademcoach in de methode Verbonden Ademwerk door Wilna Eenkhoorn. Deze opleiding is geaccrediteerd door het CRKBO en door de Global Professional Breathwork Alliance. Binnen de opleiding is veel aandacht voor het persoonlijke proces. Ik werk ook voor een NGO waar ik mijn bijdrage lever aan de aanpak van mensenhandel. Wil je meer weten over mijn achtergrond? check dan mijn linkedin pagina.

inspiratie

“Ik ben bereid om alles en iedereen waar ik een deel van mezelf verborgen moet houden kwijt te raken.” 

 “Sta me toe mezelf opnieuw te beschrijven: Ik ben vierenveertig. Er groeien haren uit mijn kin, ik heb pijntjes en zit vol tegenstrijdigheden. Ik ben volmaakt en ongebroken. Dit is de enige manier. Ik zie geen spoken meer.” 

uit Ongetemd leven van Glennon Doyle

“Breathe deeply, until sweet air extinguishes the burn of fear in your lungs and every breath is a beautiful refusal to become anything less than infinite.” 

D. Antoinette Foy

Contact, leuk!

Wil je meer weten over ademen en een eerste sessie plannen? Stuur me dan een berichtje: